Innerlijk kind therapie

Meditatief boetseren en het innerlijk kind

Je innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Ervaringen uit je kinderjaren die een diepe indruk op je maakten zijn nog steeds aanwezig. Mooie ervaringen van liefde, geborgenheid, veiligheid en aandacht. Maar ook heftige emoties en kwetsende ervaringen die toen te sterk voor je waren om te kunnen verwerken, zoals woede, afwijzing of onrecht.

Ervaringen die onprettig zijn geweest kunnen in het heden zodanig doorwerken dat je geen contact meer hebt met bijvoorbeeld je spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of kunnen genieten. Denkpatronen kunnen in je onderbewuste actief blijven: een ‘stukje’ kind blijft dan in je emoties of ervaringen steken en groeit niet verder mee. Door die ervaringen kun je overtuigingen of denkpatronen ontwikkelen zoals :

– ik ben niet welkom
– ik  kan niets goed doen
– ik ben niet goed zoals ik ben
– ik moet het alleen doen
– ik moet het verdienen
– ik ben niet om van te houden

Om weer toegang te krijgen tot de kwaliteiten in je leven zoals spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit of genieten, is het vaak nodig om de oorzaak van de pijn, het “gewonde kinddeel”, te ontdekken en te verwerken.

Wil je deze overtuigingen veranderen, dan is het van belang dat je het ontstaan en de emoties begrijpt en waarom je deze emoties vast bleef houden. Zodra je weet hoe je innerlijk kind reageert, kun je dit kind met je eigen wijsheid liefhebben en beschermen.

Door meditatief boetserend hiermee aan de slag te gaan worden deze onderbewuste ervaringen zichtbaar en kun je met de klei nieuwe vormen creëren en hierdoor nieuwe mogelijkheden zichtbaar maken.


 

7 sessies, inclusief intakegesprek en afrondend gesprek


Individuele therapie:
Hiervoor kun je een afspraak maken via 030-2713115 of info@verbindingmetjezelf.nl

Kosten: zie hiervoor ‘Tarieven’ in het menu Praktische info.


Groepstherapie:
Op de maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Hiervoor kun je een afspraak maken via 030-2713115 of info@verbindingmetjezelf.nl

Kosten: zie hiervoor ‘Tarieven’ in het menu Praktische info.
Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
De groepstherapie start vanaf 4 aanmeldingen.