Verlies van werk, perspectief

Als je je baan kwijtraakt, maak je een ingrijpende gebeurtenis mee. Vaak heeft het verlies van werk verstrekkende gevolgen. Het is dan ook niet vreemd dat velen die dit overkomt in een rouwproces belanden. Zorgen over verandering van inkomen, het gemis van collega’s en sociale contacten, het plezier en de inzet waarmee je werkte en er nu niet meer is, ontslagproblematiek, ruzie met de ex-werkgever, gevoel van nutteloosheid, geen perspectief meer zien… het zijn herkenbare zaken. In de regel geldt: hoe langer en met meer tevredenheid je je job hebt uitgevoerd, des te ingrijpender ervaar je het verlies van je baan.

Het verwerkingsproces dat bij verlies van een baan kan spelen, is niet voor iedereen hetzelfde. Ook de tijdsduur van deze periode verschilt per persoon. Wie snel nieuw werk vindt kan (gelukkig) de narigheid van het ontslag meestal snel achter zich laten. Voor anderen breekt een periode aan van uitkering, verplicht solliciteren en regelmatige teleurstellingen. Je kunt daardoor in een negatieve spiraal terechtkomen. Maar je kunt ook opkrabbelen en sterker verdergaan.

Wie is vastgelopen in het proces van verlies van werk, nodig ik uit om een afspraak te maken. We proberen dan samen nieuwe perspectieven te vinden en doelen te stellen.

Telefoon: 030-2713115
info@verbindingmetjezelf.nl