Overzicht workshops


Workshop Meditatief boetseren en rouw (workshop in 3 delen)
Op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur

Data: 6, 13, 20 en 27 oktober – 3, 10, 17 en 24 november – 1 december 2016.

klei_boetserenmeditatief_boetseren

Bij een verlies heb je vaak de ervaring dat de grond onder je bestaan is weggeslagen. Om weer terug op de grond te komen en stap voor stap weer te aarden bied ik de cursus ‘Meditatief boetseren en rouw’ aan.
In een serie van negen keer gaan we mediterend en boetserend met klei een weg die je bij je innerlijke kern brengt, waar je de bron vindt om jezelf te helen. De wonderbaarlijke aarde, klei brengt ons dicht bij de bron van waaruit we geschapen zijn: ‘moeder aarde’.

Beeld van de mens
Het is niet zonder reden, dat belangrijke onderdelen van een aardewerkpot worden aangeduid met woorden als: de voet, de buik, de schouder, de hals en de lip van de pot. Het zijn vormen van ons eigen lichaam die ons vertrouwd zijn en waarmee een symbolische gelijkenis getrokken wordt tussen de pot en de mens.

Klei en persoonlijke ontwikkeling
Een pot is een vat waar je iets in kan doen, iets kan bewaren. Zo kun je als het ware al je herinneringen die je meedraagt in je leven in je boetseerwerk inwerken en dit als vat gebruiken voor je herinneringen. Het medium klei kan gebruikt worden om bij het persoonlijke geheim en het persoonlijk geluk te komen. In het spel met klei, door oefening, werken en verwerken kan contact gemaakt worden met de eigen (verborgen) levenskracht, ons ‘oorspronkelijke zijn’. Dit is een proces van persoon-lijke ontwikkeling. Bij meditatief boetseren ontstaat er een object dat geïnspireerd is door een visualisatie. Het gaat hier niet om het eindresultaat maar om de beleving van het moment.


Wat zijn de kosten?
Kosten voor Deel 1 (3 keer), totaal € 45,- inclusief materiaal en koffie / thee.
Kosten voor Deel 2 (4 keer), totaal € 60,- inclusief materiaal en koffie / thee.
Kosten voor Deel 3 (2 keer), totaal € 30,- inclusief materiaal en koffie / thee.

Waar? Adres: Lorentzlaan 1, Utrecht (naast Joost Zorgt).

Aanmelden: info@verbindingmetjezelf.nl of 030-2713115.

Wie het eerste deel van de workshop gedaan heeft kan bij deel 2 instromen.
Wie een avond van deel 1 gemist heeft, kan deze apart inhalen. Deze avond kost dan € 15,- inclusief
materiaal en koffie / thee.

Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers.